bedava bonus bedava bonus bedava bonus
SAMSUN TİCARET BORSASI, ANADOLU ÜRÜN PİYASASI ARACI KURUMU İLE YATIRIMCILARA YENİ İMKANLAR SUNUYOR …
Samsun Ticaret Borsası, Türkiye'nin ekonomik gelişimine katkı sağlayan önemli bir adıma imza atıyor. Anadolu Ürün Piyasası Aracı Kurumu'na (Anadolu ÜPAK) kurucu ortaklık yaparak bu alanda faaliyet gösterecek olan Borsa, yatırımcılara yeni hizmetler sunmaya hazırlanıyor.
SAMSUN TİCARET BORSASI, ANADOLU ÜRÜN PİYASASI ARACI KURUMU İLE YATIRIMCILARA YENİ İMKANLAR SUNUYOR …

Türkiye Ürün İhtisas Borsası'nda (TÜRİB) Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) alım-satımı yapmak isteyen tüm mudilere ve yatırımcılara artık Ürün Piyasası Aracı Kurumları (ÜPAK) aracılık hizmeti verecek. Bu kapsamda Anadolu ÜPAK’ın da aralarında bulunduğu 6 adet ÜPAK oluşturuldu. Başkan Çakır’ın açıklamalarına göre altyapı çalışmalarının hızla sürdürüldüğü aracılık sisteminin 2024 yılının son çeyreğinde tamamlanacağı öngörülmektedir.

 

Başkan Çakır, İç Anadolu ve Karadeniz Bölgelerinde bulunan 23 Ticaret Borsası tarafından 05 Ocak 2024 tarihinde kurulan ve TOBB İkiz Kuleler ’de faaliyetlerini sürdürecek olan Anadolu ÜPAK’ın önümüzdeki genel kurulda alınacak kararlarla hem ortaklık hem de mali yapısının yeni Borsalarla daha da güçleneceğini ifade etti.

 

Anadolu ÜPAK’ın Türk tarım ve ürün piyasalarına önemli katkılar sunacağını belirten Başkan Çakır, “Samsun Ticaret Borsası olarak yatırımcılara daha güvenli ve etkin bir işlem ortamı sağlamak için Anadolu ÜPAK‘ın kuruluşunda aktif rol aldık. Amacımız, yatırımcıların ELÜS ve ELÜS'e dayalı vadeli işlem sözleşmelerinde güvenilir bir şekilde işlem yapmalarını sağlamaktır" dedi.

 

Başkan Çakır, Türkiye'nin tarım potansiyelinden maksimum düzeyde faydalanılabilmesi ve üreticilerin hak ettikleri değeri bulabilmesi için Anadolu Ürün Piyasası Aracı Kurumu'nun önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, bu yeni olanakların ülke ekonomisine olumlu etkiler yapacağını ifade etti.

 

Anadolu ÜPAK Karadeniz Bölgesi Toplantısı Gerçekleşti…

Geçtiğimiz hafta Anadolu ÜPAK Genel Müdürü Sayın Ali Cem Suca ve Takas Operasyon Yönetmeni Sayın Yavuz İncel’i makamında ağırladığını belirten Başkan Çakır, ziyaretin ardından Samsun Ticaret Borsası'nın ev sahipliğinde lisanslı depoculuk sistemi, TÜRİB ve aracılı sistem gibi önemli konuların ele alındığı Anadolu ÜPAK Karadeniz Bölgesi İstişare Toplantısının düzenlendiğini ve toplantının izlenecek yol haritası için çok faydalı geçtiğini ifade etti.

 

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (Borsa İstanbul) Benzer Bir Yapı İle Hizmet Verilecek…

Anadolu ÜPAK'ın Türkiye Ürün İhtisas Borsası'nda İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na benzer bir yapı ile hizmet vereceğini, tarım ürünlerinin Borsa İstanbul’daki hisse senedi gibi yatırım aracı olarak kullanılmasına olanak sağlayacağını belirten Başkan Çakır, yatırımcıların daha etkin ve güvenli bir şekilde işlem yapmalarını sağlamayı amaçladığı Anadolu ÜPAK'ın mudi ve yatırımcılara yönelik sunduğu hizmetlerle ilgili olarak "Anadolu ÜPAK, aracılı sistemde tüm hizmetleri tek elden sunarak, mudilere kayıt olma ve alım-satım emirlerinin TÜRİB'e iletimi ile takas ve saklama konularında hizmet sunarak yatırımcılara daha geniş imkanlar sunmayı amaçlamaktadır. Aracılı Sistem ile müşterilerin ELÜS ve ELÜS'e dayalı vadeli işlem sözleşmeleriyle ilgili emirlerinin TÜRİB’e iletilmesi, işlemlerini müşteri adına ve hesabına gerçekleştirmesini sağlamaktadır" dedi.

 

Başkan Çakır, Anadolu ÜPAK'ın mudi ve yatırımcılara sunacağı hizmetlerin, yatırımcıların Türkiye'deki ürün piyasalarında daha aktif bir rol oynamalarına olanak sağlayacağını vurgulayarak, sektördeki bu yeni gelişmenin yatırımcılar için büyük bir fırsat olduğunu belirtti.

 

Samsun Ticaret Borsası Bünyesinde Seans Salonu Kuruluyor…

Başkan Çakır, Samsun Ticaret Borsası’nın aracılı sistemde Anadolu ÜPAK’ın acentesi olarak hizmet vereceklerini belirterek, bu yeni dönemde müşterilere daha hızlı ve kolay işlem imkanı sunacaklarını dile getirdi. Çakır, acentelik kapsamında hizmet binasında bir seans salonu kurulacağını ve bu sayede yatırımcıların işlemlerini daha etkin bir şekilde gerçekleştirebileceklerini ifade etti.

 

Kurulum sürecinin başladığı seans salonu ile yatırımcıların Türkiye Ürün İhtisas Borsası'nda daha aktif bir şekilde işlem yapabileceklerini vurgulayan Çakır, Samsun Ticaret Borsası'nın bu adımının sektörde büyük bir dönüşüme öncülük edeceğini belirtti. Ayrıca, seans salonunun kurulmasıyla birlikte TÜRİB işlemlerine katılımın artması ve yatırımcıların daha fazla likiditeye erişim sağlaması beklendiğini ifade etti.