bedava bonus bedava bonus bedava bonus
ANADOLU ÜPAK GENEL MÜDÜRÜ SUCA: “TARIMIN GELECEĞİ LİSANSLI DEPOCULUKTA”
Samsun Ticaret Borsası ve TÜYAP iş birliği ile düzenlenen konferansta konuşan Anadolu ÜPAK Genel Müdürü Ali Cem Suca, tarım ve gıdanın stratejik olup o nedenle lisanslı depoculuğun ülkenin geleceği için çok önemli olduğunu vurguladı. Suca, “Hedefimiz spot piyasayı geliştirmek, vadeli işlemleri getirmek, lisanslı depoculuk sistemini tanıtıp geliştirerek, tarıma finansman sağlayıp, ülke ekonomisinin gelişimine katkı sağlamaktır” dedi.
ANADOLU ÜPAK GENEL MÜDÜRÜ SUCA: “TARIMIN GELECEĞİ LİSANSLI DEPOCULUKTA”

Tarım Fuarı kapsamında TÜYAP Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Başkan Vekili Sayın Zeki Murzioğlu, Tarım İl Müdürü Sayın İbrahim Sağlam, Ticaret İl Müdürü Sayın Kürşat Turpçu, Çevre oda borsa temsilcileri ile kamu kurum ve kuruluşlarından çok sayıda kişi katıldı.

Konferansta, kısa adı Anadolu ÜPAK olan Anadolu Ürün Piyasası Aracı Kurumu A.Ş.’nin Genel Müdürü Ali Cem Suca, Samsun Ticaret Borsası’nın acentelerini olduğunu söyleyerek, yeni yıla girmeden arıcılık sisteminin devreye gireceğini söyledi. Kısa adı TÜRİB olan Türkiye Ürün ve İhtisas Borsası’nda halen devam eden elektronik ürün senetleri ile elektronik ürün senetlerine dayalı vadeli işlem sözleşmelerinin işlem gördüğü Ürün İhtisas Borsası’nın aracılık hizmetini yürütecek olan Anadolu ÜPAK’ın ülke genelinde yapılanmasını tamamladığını vurguladı.


BORSADA 17 KALEM ÜRÜN İŞLEM GÖRÜYOR


İç Anadolu ve Karadeniz Bölgelerinde bulunan 31 ticaret borsasının ortaklığı ile kurulan Anadolu ÜPAK’ın borsada işlem gören arpa, ayçiçek tohumu, buğday, çavdar, çeltik, fasulye, fındık, kabuklu antep fıstığı, mercimek, mısır, kuru kayısı, natural nohut, pamuk, soya fasulyesi, tritikale, yulaf ve zeytin den oluşan 17 kalem ürün borsasına aracılık işlemi yürüteceğini ifade eden Genel Müdür Ali Cem Suca, ülkemizin yıllık hububat rekoltesinin yaklaşık yüzde 30’unun lisanslı depolarda saklanabildiğini dile getirerek, amaçlarının 212 olan lisanslı depo sayısının artırılarak, tarımın gelişimine katkı sağlamak, bu suretle de ülke ekonomisinin kalkınmasına katkı vermek olduğunu söyledi. Suca, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nın başlangıç dönemlerinde olduğu gibi Samsun Ticaret Borsası’nda da seans salonu olacağını, 17 kalem ürün üzerinden işlem yürütüleceğini ifade etti. Ürün ihtisas borsacılığı ile lisanslı depolar tarafından oluşturulan elektronik ürün senetlerinin ticaretinin kolaylaştırılması konularının ele alındığı konferansta Anadolu ÜPAK Genel Müdürü Ali Cem Suca sözlerine şöyle devam etti:


PİYASADA FİYAT İSTİKRARI OLUŞACAK

“Bizim üzerimizden yatırımcıların piyasalara katılımı artacaktır. Bu sistem, yatırımcıların alım-satım emirlerini daha hızlı ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirmelerine olanak tanırken, piyasa derinliğini artırarak fiyat istikrarını sağlayacaktır. Ayrıca acentemiz olan Samsun Ticaret Borsamız gibi aracılı sistemler sayesinde, yatırımcılar için daha fazla fırsat ve seçenek sunulacak, böylece tarım sektöründeki yatırımcıların güveni artacaktır.”


TARIMA FİNANSMAN AÇILIM SAĞLANACAK

Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır ise, yaptığı açıklamada, “Tarım piyasalarımız ve ülke ekonomimiz için katma değer sağlamak, çiftçilerimizi ve sanayici ile tüccarlarımızı fiyat risklerinden korumak için vadeli işlemlerle tarım piyasalarını sermaye piyasaları ile buluşturmak büyük önem taşımaktadır. Tarıma finansman açılımı sağlamak, çiftçi nüfusunun artması ve gençleşmesi, teknoloji ve Ar-Ge yatırımları ile sürdürülebilir bir ekonomik büyüme hedeflenmektedir. Bu bağlamda, tarım piyasalarının gelişmesi ve ülkemizin kalkınması için hep birlikte çalışmalıyız” diye konuştu.