Hilas Thermal Resort&spa’nın Açılışını Gerçekleştirdik….
Yönetim Kurulu Başkanımız Sinan Çakır protokol üyeleri ile birlikte, Ladik Hamamayağında bulunan Hilas Thermal Resort & SPA’nın açılışını gerçekleştirdi. Törene Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şaban Seyhan ve Genel Sekreter Ahmet Aliyazıcı katıldı.
Hilas Thermal Resort&spa’nın Açılışını Gerçekleştirdik….

Törenin açılış konuşmasını yapan Samsun Ticaret Borsası Disiplin Kurulu Üyesi, Lâdik Akdağ Yatırım ve Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı  Zafer Dilmen, ‘Değerli misafirler, Hilas Thermal Resort & Spa Otelimizin açılış törenine hepiniz hoş geldiniz. Kaplıca sularının romatizmalı hastalıklar, sinirsel hastalıklara, eklem ve kireçleme gibi hastalıkların da tedavisinde olumlu etki yaptığı tıbbi olarak kanıtlanmıştır. Hamamayağı Kaplıcası ise ülkemizdeki birinci derecede önemli kaplıcalardan biridir. Böyle bir tesisin bölgeye ve istihdama sağlayacağı katkı büyüktür.” dedi.

Samsun Milletvekili Sayın Çiğdem Karaaslan ise yaptığı konuşmasında, “Lâdik doğal zenginlikleriyle, tabiat varlıkları ve turizm potansiyelleriyle gelecek vaat eden bir ilçemiz. Gölünden yaylalarına, kayak merkezine kadar her yönüyle çok büyük bir potansiyeli barındırıyor. Bu potansiyelleri somut bir projeye dönüştürmek, halkın kullanımına kazandırmak ve bu zenginliğe zenginlik katmak elimizde. İşte bunun en güzel örneklerinden bir tanesinin açılışını bugün hep birlikte gerçekleştireceğiz.” dedi.

Samsun Valisi Sayın Osman Kaymak ise yaptığı konuşmada, Lâdik’te modern bir tesisi açmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek, “Lâdikli işadamlarını tebrik ediyorum. Kendi bölgelerine sahip çıktılar ve böyle güzel bir eseri Samsun’a kazandırmış oldular.

Yatırımcı arkadaşlar ciddi şekilde ellerini taşını koydular ve buna inandılar. İnsanlar artık kaliteye para veriyor. Allah’ın lütfettiği termal suyu kaliteli tesislerle sunmak durumundayız. Eski klasik anlayışla insanları burada misafir edemeyiz. Bunun anlaşılmış olduğunu bugün burada görmekten ilin Valisi olarak mutlu oluyorum. İnşallah Havza’daki otel de kısa zamanda bitecek. Samsun kaplıca turizminin değerlendirildiği ve mevyesinin yenildiği bir il olacak. İnşallah bunları bölge olarak önümüzdeki yıllarda göreceğiz.” dedi.

Konuşmaların ardından birlikte hatıra çamı dikerek açılışı kurdelasını kesen protokol üyeleri daha sonra tesisi gezerek Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Dilmen’den bilgi aldı.

Hilas Thermal Resort & SPA Oteli Ladik ilçesinde 20 milyon lira maliyetle yapılan ve 15.000 m2 mesire alanı, modern hamamları, özel aile banyoları ve birbirinden konforlu 60 odası ile hizmet verecek.

Samsun Ticaret Borsası Sinan Çakır, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şaban Seyhan, Genel Sekreter Ahmet Aliyazıcı’nın katıldığı törene ayrıca, 21 ve 22. Dönem Amasya Milletvekili Akif Gülle, Lâdik Kaymakam Vekili Muhammet Çiftci, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Havza Belediye Başkanı Av. Murat İkiz, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, kamu ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, çok sayıda davetli ve Ladik halkı katıldı.