İşsizliğe Karşı Borsa- Oda El Ele
Samsun Ticaret Borsası ile Samsun Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri valiliğin organizasyonunda iş dünyasını resmi kurum müdür ve çalışanları ile buluşturdu. “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” konulu toplantıda Mart ayından itibaren ülkemizde işsizlik rakamının hızla aşağı düşmesinin beklendiği vurgulandı. Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır, “Devletimiz 12 Milyar TL değerindeki fonu istihdam desteklerine sağladı. Teşekkür ediyoruz. İş dünyası olarak biz de gereğini yapmaya başladık” dedi.
İşsizliğe Karşı Borsa- Oda El Ele

Samsun Valiliğinin ev sahipliğinde Atakum’ da iş dünyası ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri bir araya geldi. Ülkemizde başlatılan “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” konulu toplantı kapsamında biraraya gelen iş dünyası, işsizlik rakamlarının aşağı düşürülmesi konusunda büyük bir çalışma başlattı. Toplantıya katılan İş-Kur İl Müdürü Haşim Meydan, “İşsizlik rakamlarını düşürmek üzere biz göreve hazırız. Gerek iş başı eğitimi, gerekse kurslarımızla her zaman yanınızdayız” dedi. Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ünal Kaya ise, istihdama ilişkin devletin sağladığı teşvik ve destekleri anlattı. Daha sonra konuşan Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde başlatılan ve TOBB başkanımız sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’ nun da özverili bir şekilde desteklediği ‘Milli İstihdam Seferberliği’ kapsamında valiliğimizin düzenlediği ikinci geniş katılımlı toplantıda sizlerle birlikte olmanın memnuniyetini yaşıyorum. Bugüne kadar en büyük sıkıntılarımızdan biri olan istihdam üzerindeki yükün fazlalığı konusunu oda ve borsa başkanları olarak birçok kez, gerek bireysel olarak gerekse de TOBB başkanımız vasıtasıyla ekonomi yönetimine ve başbakanımıza taşıdık. Devletimizde bu duruma kayıtsız kalmadı ve büyük fedakarlık göstererek 12 Milyar TL değerindeki fonu istihdam desteklerine sağladı” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Her şeyden önce bu destekler ile bizleri istihdam konusunda cesaretlendiren devletimize şükranlarımı sunuyorum. Bizlere sunulan bu destekler hem çalışan hem de işveren açısından bir fırsata dönüştürülmeli ve sonuna kadar kullanılmalıdır. İstihdamda yaşanan bu fırsat aynı zamanda sosyal huzurumuz için de çok önemli olan sosyal barışa hizmet edecek, işverenle çalışan arasında oluşacak bağ toplumsal bağları da güçlendirecektir. TOBB’ da geçen 7 Şubat tarihinde düzenlenen sayın Cumhurbaşkanımız ve başbakanımızın da onurlandırdıkları ekonomi şurasında Sayın Cumhurbaşkanımız, Mart dönemi içerisinde işsizlik oranının aşağı çekilmesinin gerekliliğine özellikle dikkat çektiler. Mart sonunda işsizliğin yüzde 10- 10,5 seviyesine, yılsonunda ise tek haneli rakamlara düşmesini hedef gösterdiler. Çok önemli bir zamanda alınan bu çok önemli seferberlik kararının hızla yol alarak en kısa sürede amacına ulaşacağı inanıyorum.”

Samsun Valisi İbrahim Şahin’de yaptığı konuşmasında, iş dünyasının her zaman yanında olduklarını dile getirerek, “Kim bir şahsı işe alıyorsa, gidip onun alnını öpesim geliyor” dedi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise, işsizliğin düşürülmesi yönünde büyük bir mücadele içerisinde olduklarını ifade ederek, ülkemizin yaşadığı sıkıntıları dikkate alarak daha fazla üretmek zorunda olduğumuzu vurguladı. Kentin büyük sanayici ve iş adamlarının bir araya geldiği toplantı daha sonra karşılıklı sohbetle devam etti.