“ Çalışma Hayatında Milli Seferberlik ” Buluşması
Samsun Valiliği, İşkur İl Müdürlüğü, SGK Samsun İl Müdürlüğü, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret Borsası ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde Samsun Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Şehit Ömer Halisdemir Salonu’nda saat 14.00’de “Çalışma Hayatında Milli İstihdam Seferberliği” kapsamında işçi ve işverenlere yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
“ Çalışma Hayatında Milli Seferberlik ” Buluşması

Toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kürşad Arat, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Muhittin Şahin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Baş, İşkur Genel Müdürlüğü İşsizlik Dairesi Başkanı Şaban Karakuş ile Samsun Valisi İbrahim Şahin ile iş dünyasının temsilcileri katıldı.

Yaklaşık 300 kişinin katılımıyla düzenlenen toplantının açılışında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kürşad Arat, 'Çalışma Hayatında Milli İstihdam Seferberliği' adı altında işverenleri ve iş arayanları yakından ilgilendiren düzenlemeler hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Samsun Valisi İbrahim Şahin’de, kentte istihdam alanında yapılan çalışmaları anlatarak özellikle cerrahi el aletleri alanında Samsun'un çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Sektörün gelişmesi için neler yapılabileceğini anlattı. Vali Şahin, istihdam konusunun önemsenmesi gerektiğini örnekleri ile anlattı. Ve işverenlerin bu desteklerden yararlanması gerektiğini ifade etti.