bedava bonus bedava bonus bedava bonus
Samsun Tarım Fuarı 2016 Düzenlenen Törenle Kapılarını Ziyaretçilerine Açtı.
Ulusoy; "Tüm veriler Samsunumuzun eskiden beri gelen ticaret kültürünün yanında, tarım kültürünün de mayalandığı ve şekillendiği bir şehir olduğunu bir kez daha gözler önüne sermektedir"
Samsun Tarım Fuarı 2016 Düzenlenen Törenle Kapılarını Ziyaretçilerine Açtı.

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret Borsası, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(STSO), Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği işbirliği ve Ziraat Mühendisliği ile KOSGEB’in destekleriyle hazırlanan "Samsun Tarım Fuarı 2016" için TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde açılış töreni düzenlendi.

Açılış Törenine; Samsun Valisi İbrahim Şahin, Ak Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ve HASAN Basri Kurt, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Eren Günhan Ulusoy, Samsun Ticaret Borsası Genel Sekreteri Ahmet Aliyazıcı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ilçe belediye başkanları ve kaymakamlar, Tarım İşletmeleri Genel Müdürü(TİGEM) Mehmet Taşan, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, TÜYAP Bölge Müdürü Servet Seçer, kurum amirleri ve firma yetkilileri katıldı.


Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Eren Günhan Ulusoy yaptığı açılış konuşmasında;
“Birleşmiş milletler gıda ve tarım örgütünce, 2050 yılına kadar dünya nüfusunun 9 milyara ulaşacağı ve ekonomik büyüme ile birlikte küresel gıda talebinin de iki katına çıkacağı ön görülmektedir. Dünya bankası verilerine göre ise tarımdaki verimlilik artışı dünya nüfusunun çok gerisinde kalmaktadır. Dünya nüfusunun artış hızına göre bu yüzyılın sonunda doyurulması gereken artı 2 milyar daha insan ortaya çıkacaktır. Yani insanlık tarihinde bu güne kadar olduğu gibi, bundan sonra da gıdanın en stratejik ürün, tarımın ise en stratejik sektör olacağı bu nedenle de; tarım sektörümüzün geliştirilmesinin ülkemizin geleceği ile insanlarımızın huzur ve mutluluğu açısından ne kadar büyük önem taşıdığı ortaya çıkmaktadır.

Sayın Valim,
Ülkemiz, günümüzde 193 ülkeye tarımsal ürün ihraç eden bir ülke haline geldi. Tarım sektöründe yaşanan gelişmeler sonucunda tarım ürünleri, ihracatımız 4 milyar dolardan 17 milyar dolara yükseldi. Tüm bu başarılanlarda şüphesiz, samsun ve bölge çiftçisinin, üreticisinin, tüm yerel kurum ve kuruluşların, siyasetçi ve yöneticilerimizin de sonsuz katkıları da bulunmaktadır.

İki verimli ovanın ortasında kurulmuş dünyada ki ender yerlerden biri olan Samsun’da toplam arazinin yüzde 45’ini oluşturan tarım alanı 433 bin hektardır ve ildeki toplam tarım alanlarının %62’si sulanabilir alanlardır. Borsamız 2015 yılında Türkiye’ deki ticaret borsaları işlem hacimleri sıralamasında 114 ticaret borsası arasında 11 sıraya yükselmiştir. Tüm bu veriler samsunumuzun eskiden beri gelen ticaret kültürünün yanında, tarım kültürünün de mayalandığı ve şekillendiği bir şehir olduğunu bir kez daha gözler önüne sermektedir.

Yakın bir geçmişte, borsamızın öncülüğünde, şehrimizin tüm dinamiklerinin;.. Siyasetçisinin, valiliğinin, büyükşehir belediyesinin, ticaret ve sanayi odasının sonsuz katkıları ile Türkiye’ nin ilk ihtisas gıda organize sanayi bölgesi kuruldu ve faaliyete geçirildi. Yani samsun tarıma dayalı sanayinin de önemli merkezlerinden biri konumuna gelmektedir. Çiftçilerimizin alın teriyle ürettiği ürünleri, bu bölgede kurulan sanayi tesislerinde katma değeri yüksek ürünlere dönüştürerek tüm dünyaya ihraç edebilmeyi ana hedef haline getirmeliyiz. Bu amaçla 2003 yılında hizmete açtığımız ve akreditasyon yelpazesini her geçen yıl arttırmış olan Samsun Ticaret Borsası gıda laboratuarı tarım sektörümüzün dış ticaretine hizmet vermektedir.

Sayın Valim, değerli katılımcılar.
Samsunumuzda gerçekleştirilen bu birlikteliğin en önemli meyvelerinden biride şu an çatısı altında buluştuğumuz fuar ve kongre merkezimiz.

Biraz sonra açılışını gerçekleştireceğimiz fuar, iki ayrı salonda, 10.000m2 kapalı, 40.000m2 açık alan olmak üzere toplam 50.000m2’lik alanda Türk tarım sektörünün Karadeniz’ deki en büyük buluşmasına tekrar ev sahipliği yapacaktır. 

Tarım sektöründe faaliyet gösteren imalatçıları, kurum, kuruluş ve işletmeleri üreticilerimizle bir araya getirerek, sektördeki yenilik ve gelişmeleri sunmayı hedefleyen fuarımız, tarım ve hayvancılık konusunda bölgenin en etkin buluşması özelliğini de taşımaktadır.

Üreticiler ve ziyaretçiler için çeşitli alternatiflerin sunulacağı, yeni ürün ve teknolojilerin bir arada etkin şekilde görülebileceği, yeni yöntemler hakkında bilgi alınabileceği, firma yetkilileri ile bire bir görüşme ortamının sağlanacağı fuarda, katılımcı firmalar ise hedef kitleye ulaşılması ve ürün tanıtımının doğrudan yapılması yönünde avantaj sağlamış olacaktır.

Fuarımız aynı zamanda, bölgemizin tarımsal potansiyelini gözler önüne sererek kamuoyunun ve dolayısıyla halkımızın tarımın ve gıdanın stratejik önemine karşı farkında lığının artmasına büyük katkı sağlayacaktır. 

Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken bir sonraki tarım fuarımızda da bir arada bulunmak temennisiyle, fuarımızın ilimize, sektörümüze ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek fuarın açılışı gerçekleştirildi. Protokol daha sonra fuarı gezerek stantları inceledi. "Samsun Tarım Fuarı" 28 Eylül-02 Ekim tarihleri arasında açık kalacak.