Nefes Kredisi

Üye işletmelerimizin finansman sorunlarının giderilmesine katkıda sağlamak üzere TOBB, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu işbirliğiyle “Nefes Kredisi”  projesi başlatılmıştır. Krediye ilişkin protokol 27 Nisan 2020 tarihinde Denizbank ve Kredi Garanti Fonu ile imzalanmıştır.

2020 Nefes Kredisi'ne ilişkin detaylar aşağıda belirtilmektedir:

1-     Kullanacak kredi 2020 yılı sonuna kadar anapara ve faiz ödemesiz, 2021 yılı 12 ay eşit taksitli geri ödemeli toplam en fazla 20 ay vadeli olacaktır. Kullandırılacak kredinin brüt faiz oranı yıllık % 7,50'dir.

2-     Krediye 3 milyon TL ve altında cirosu olan işletmeler ile cirosu 3 milyon TL-25 milyon TL arasında olan işletmeler başvurabilecek ve azami 50 bin TL kredi kullanabileceklerdir.

3-     Kredi başvurusu borsamızdan alınmış “Nefes Kredisi başvurusu içindir” ibareli "faaliyet belgesi" ile birlikte Denizbank şubelerinden yapılacaktır. (Faaliyet belgesi ayrıca dijital ortamdan da temin edilebilecektir.) Bu belge olmadan banka talep kabul etmeyecektir.

4-     Kredi kullandırımında maddi teminat istenmeyecektir. Ancak, şahıs işletmelerinde üçüncü şahıs kefil bulunamaması durumunda, müşterinin talebi üzerine, maddi teminat istenebilecektir.

5-     Protokol imzalanan bankalar KGF'ye ödenecek %0,03 kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında üyelerimizden herhangi bir masraf komisyon talep etmeyecektir.