Borsa Meclisimizin 28.02.1990 Tarih ve 27 Sayılı ile 20.03.1978 tarih ve 23 sayılı kararları ile tespit edilen maddelerin fire oranlarını gösterir liste aşağıda yer almaktadır.
| NEV'İ | Tahmil, Tahliye Nakliye Firesi | Muhafaza Firesi | Süre | Hasat Mevsimi Mübaya Firesi | Selektör Firesi | Sahil Malı İlave Fire |
| Buğday | %1 | %1,5-2 | 3 Ay | %0,5-1 | ||
| Arpa | %1 | %1,5-2 | 3 Ay | %0,5-1 | %2 | |
| Yulaf | %1 | %1,5-2 | 3 Ay | %0,5-1 | ||
| Mısır | %1 | %1,5-2 | 3 Ay | %0,5-1 | %5 | |
| Pirinç | %1 | %2 | 3 Ay | %0,5-1 | %2 | |
| Çeltik | %1 | %2 | 3 Ay | %0,5-1 | %5 | |
| Fasulye (Anadolu) | %1 | %1 | 3 Ay | % 5 Fasulye yağışlı mevsimler %5 %10-12 çürük | ||
| Fasulye (Sahil) | %1,5 | %5 | 3 Ay | |||
| Mercimek (Kırmızı iç) | %0,5 | %1 | 3 Ay | |||
| Mercimek (Kırmızı Kabuklu) | %1 | %1,5-2 | 3 Ay | %6 | ||
| Mercimek (Sarı İç) | %0,5 | %1 | 3 Ay | |||
| Mercimek (Sarı Kabuklu) | %1 | %1,5-2 | 3 Ay | %6 | ||
| Mercimek (Yeşil) | %1 | %2 | 3 Ay | %6 | ||
| Fiğ | %1 | %1 | 3 Ay | %5 | ||
| (Fiğdeki %5 selektör firenin %3’ü taş toprak ‘2’si değerlendirilir maddelerdir) | ||||||
| Nohut | %1 | %1 | 3 Ay | %4 | ||
| Keten Tohumu | %1 | %1 | 3 Ay | |||
| Kendir Tohumu (Anadolu) | %1 | %2 | 3 Ay | %6,5 | ||
| Kendir Tohumu (Sahil) | %1 | %3 | 3 Ay | %8 | ||
| Ayçiçeği (Anadolu) | %1 | %2 | 3 Ay | |||
| Ayçiçeği (Sahil) | %1,5 | %5 | 3 Ay | |||
| Kepek (Çuvallı) | %0,3-1 | %3-4 | 2 Ay | |||
| Kepek (Dökme) | %3-4 | 2 Ay | Ayrıca %0,5 paketleme firesi verilir | |||
| Razmol (Çuvallı) | %0,3-1 | %3-4 | 2 Ay | |||
| Razmol (Dökme) | %3-4 | 2 Ay | Ayrıca %0,5 paketleme firesi verilir | |||
| Karakırma (Çuvallı) | %0,3-1 | %3-4 | 2 Ay | |||
| Karakırma (Dökme) | %3-4 | 2 Ay | Ayrıca %0,5 paketleme firesi verilir | |||
| Bonkalite (Çuvallı) | %0,3-1 | %2,5-3,5 | 2 Ay | |||
| Bonkalite (Dökme) | %2,5-3,5 | 2 Ay | Ayrıca %0,5 paketleme firesi verilir | |||
| Makarna | %1 | %1,5 | ||||
| Bulgur | %0,5 | %0,5 | ||||
| Fındık (İç) | %1 | %2,5 | ||||
| Fındık (Kabuklu) | %1 | %2,5 | ||||
| Kuru Kayısı | %1 | %1 | ||||
| Kuru Erik | %1 | %1 | ||||
| Kuru İncir | %3 | %5 | ||||
| Kuru Üzüm | %1,5 | %3 | ||||
| Likit Yağlar | %0,5 | %0,5 | ||||
| Salça | %1 | %2 | ||||
| Margarinler | - | - | ||||
| Un | %1 | %0,5 | ||||
| Pekmez | %1 | %3 | ||||
| Zeytin | %6 | - | ||||
| Çay | - | %0,5 | ||||