Türkiye-Kosova Serbest Ticaret Anlaşması Fırsatları

ANA SAYFA | MEDYA | Duyurular | 13 Şubat 2020 Perşembe

Türkiye ve Kosova arasında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması, 14 Haziran 2019 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Kosova Ticaret Odası ve TOBB arasında gerçekleştirilen temaslarda, ilki Türkiye'de, ikincisi Kosova'da olmak üzere Serbest Ticaret Anlaşmasının getirdiği fırsatlar üzerine toplantı düzenlenmesi kararlaştırılmıştır.

Bahse konu toplantıların ilki, 19 Şubat 2020 tarihinde, TOBB ev sahipliğinde Ankara'da gerçekleştirilecektir. Toplantı kapsamında, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Kosova Ticaret Odası Başkanı Berat Rukiqi'nin açılış konuşmalarının akabinde, Ticaret Bakanlığı temsilcisinin "Türkiye Kosova Serbest Ticaret Anlaşması” üzerine detaylı bir sunum gerçekleştirmesi öngörülmektedir.

Toplantı kapsamında ayrıca, Türk ve Kosova özel sektör temsilcilerinin bir araya gelerek ikili görüşmeler gerçekleştirmeleri planlanmaktadır. Katılmak isteyenlerin kosova.tobb.org.tr adresinden kayıt yaptırması gerekmektedir.

Bilgilerinize sunarız.