Yurt Dışı İş Gezisi Destek Programı Uygulama Esasları Revizyonu

ANA SAYFA | MEDYA | Duyurular | 14 Ocak 2020 Salı

KOSGEB'le geçtiğimiz sene gerçekleştirilen işbirliği sonucunda oda ve borsaların, KOBİ'lerin katılımı ile düzenledikleri KOSGEB destekli yurt dışı iş gezisi başvuruları TOBB'da yapılmakta, ardından KOSGEB tarafından onaylanmaktadır.

Başvuru noktasının TOBB'a alınması, oda ve borsalar tarafından düzenlenen yurt dışı fuar sayısını da artırdı. Bu süreçte uygulamanın yaygınlaştırılması ve iyileştirilmesi konusunda oda ve borsalar ile toplantı gerçekleştirildi, önerileri dinlenildi, birlik tarafından notlar alınıldı. Bu toplantılarda gündeme gelen konularda birilik tarafından bulunduğu her platformda dile getirildi. İlgililere kişilere iletildi.

Gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde KOSGEB tarafından İşletme Geliştirme Destek Programı Uygulama Esasları'nın Yurt Dışı İş Gezisi Desteği başlığında 02.01.2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yapılan iyileştirmeler aşağıda belirtilmiştir.

Kolay Başvuru: Başvuru esnasında talep edilen, iş yükünü artıran ve bürokrasi oluşturan belgeler azaltılarak başvurular kolaylaştırılmıştır.

Destek Limitlerinde Artış: Kuzey Amerika, Güney Amerika ve Avustralya kıtası ile Asya Pasifik Ülkeleri için destek 5.000 TL'den 10.000 TL'ye, Çin Halk Cumhuriyeti dahil diğer ülkeler için 3.000 TL'den 5.000 TL'ye çıkarılmıştır.

Fuar Kapsamının Genişletilmesi: Destek kapsamına Milli Katılım Organizasyonu Düzenlenecek Fuarların yanı sıra Prestijli Fuarlar Listesi de dahil edilmiştir.

Bilgilerinize sunarız.