“ 2017 İşsizlerin Yılı Olacak ”
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında, odalarda ve borsalarda kurulacak İŞKUR Hizmet Noktası Protokolü Ankara’da imzalandı. Böylece iş arayanların istihdamı için devlet işverene destek kapılarını açtı. İşverene, yeni istihdam sağlaması halinde hem sigorta hem de maaş desteği verilecek.
“ 2017 İşsizlerin Yılı Olacak ”

Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Çakır:

“2017 işsizlerin yılı olacak”

Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır iş dünyası olarak istihdamdaki sıkıntıların TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu vasıtasıyla hem Başbakana hem de Bakana iletildiğini. Hükümetin de iş dünyasından gelen sıkıntıları ve çözüm önerilerini hızla hayata geçirdiğine dikkat çekti.

“TÜRKİYE’ NİN GELECEĞİNE SEN DE BİR İSTİHDAM SAĞLA”

Başkan Çakır “Üyelerimizin istihdam ile ilgili sıkıntı ve taleplerini sürekli ilgili makamlara arz ettik. Bu çalışmalarımızda karşılığını buldu ve bize istihdam için 3 müjde verildi. Aralık 2016 ve Ocak-Şubat 2017 aylarında ödenmesi gereken SGK primleri faizsiz olarak Ekim-Kasım-Aralık 2017’ye ötelenecek. Başta İşbaşı Eğitim Programı olmak üzere İŞKUR programları ile 500 bin kişi özel sektörde istihdam edilecek Orta ve yüksek teknolojili sektörlerde yeni istihdam sağlayacak işverenlere bir yıl boyunca asgari ücretin yarısı, ikinci yılda ise yüzde 25'i kadar destek verilecek..

Şimdi iş dünyası olarak bizim üzerimize düşen nedir? Ülkemizin geleceğine daha çok yatırım yapmaktır. TOBB Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu’ nun da söylediği gibi biz de elimizi taşın altına koyalım.  Ben de buradan iş dünyasındaki arkadaşlarıma ve üyelerimize sesleniyorum. ‘Türkiye’nin geleceğine sen de bir istihdam sağla’ diyorum. Bunu da imkânın ölçüsünde sağla. İmkânın kısıtlıysa 1 istihdam sağla, imkânın varsa 10 istihdam, 100 istihdam sağla.” Dedi.

Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır, İŞKUR’ un işe alınacak kişinin maaşını ödeyip, sigortasını yaptığını da dikkat çekti. “Program sonunda bu kişiyi istihdam etmeye devam edersen, SGK işveren payını İŞKUR ödüyor yine. Yani İŞKUR, işverenin istihdam üzerindeki yükünü azaltıyor” dedi. Başkan Çakır, Türkiye’yi daha parlak bir geleceğin beklediğini de sözlerine ekleyerek, dün Türkiye’ye yatırım yapanların kazandığını, bugün de, yarın da yine Türkiye’ye yatırım yapanların kazanacağını vurguladı.